+ bahgia +

Kebelakangan ni sye teringin nak post entri Melayu aje.
Sebabnye, sye sdg jiwang karat, bersentimental dan berjiwa kacau...

Tapi takpe, entri kali ini bukan berkisar tentang sye, tetapi satu pasangan bahgia yang sedang dibuai kasih.

Mereka duduk rapat-rapat di atas kerusi yang sama,
Tak bersentuhan, cuma amat hampir sekali.
Mereka menonton TV bersama, mata menatap skrin,
Tapi kaki mereka berayun-ayunan, bertembung sekali sekala.
Mereka menatap laptop masing-masing membuat assignment,
Tapi sekali sekala seorang akan tergelak-gelak manja,
Dan yang seorang lagi bertanya mengapa,
Maka mereka berkongsi cerita dan akhirnya tergelak bersama.

Mereka berjalan bersama,
Memerhati dan berkongsi minat yang sama,
Berbisik-bisik dan bermesra-mesra,
Tidak terlalu nampak seperti bercinta,
Tapi jelas sekali mereka bahgia,
Saling berkasih dan menjaga di antara mereka.

Itu gelagat adik sye dan boyfreindnye...

Sye amat jeles sekali...
Sekali lagi sye tulis di sini...

Sye single n available.... tolong canag-canangkan yer!

x deez x
Category: 0 comments

+ enti melayu yang jiwang +

Tortured soul. Very mushy & 'jiwang' entry. Read at your own risk.

Anda tahu apa yang saya idam-idamkan?

Saye teringin nak jalan-jalan tepi laut di senja hari...
Tapi saye tak nak jalan sorang-sorang...
Saye nak pimpin tangan si dia.

Saye teringin nak main buai kat taman permainan...
Tapi saye tak nak main dengan adik saye...
Saya nak main buai tu sambil tersenyum dengan si dia.

Saye teringin nak naik train yang penuh sesak...
Tapi bukan sebab saye suka kene himpit...
Saye nak naik train sesak so boleh pegang tangan si dia kuat-kuat.

Saye teringin nak pergi makan kat Chili's kenyang-kenyang...
Tapi bukan sebab saye suke makan kat situ...
Saye nak tengok si dia makan n cucuk-cucuk perut dia yg comel tu.

Tahu ape lagi yang saye inginkan?
Bercuti dengan si dia, berdua-duaan, melenakan diri di dalam buaian ditiup angin sepoi-sepoi bahasa.

*agak-agak muat ke buai itu?* :p


Wah, romantik jugak diri saye ni!

Saya single dan available! Tolong canang-cangkan yer!

x deez x
Category: 0 comments

+ insanity +

When you think about something too much, you will start to feel like you are loosing your sanity.

How To Love Life

Be optimistic.
Live every moment to the fullest.
Be selfless.
Laugh often. Laugh much, and smile often.
Live in the present.
Be yourself.
Be kind to everyone.
Stand there. Sometimes just standing somewhere quiet or peaceful and get thinking about what you have achieved, what you are about to achieve, or what you want to achieve, and sometimes just sometimes it will hit you... a feeling of utmost respect for life.
Do what you enjoy.

I am no good, I will leave eventually.

x deez x
Category: 0 comments

+ feeling down +

My one and only problem is; I ALWAYS WANT WHAT I COULD NEVER HAVE.

If I could have it, I won't want it. That had always been the case with me. May it be friends, may it be books, clothings, shoes, foods or drink. And worst of all,guys. I always want the guys that I know I could never have. It is ridiculous. Even if I want that guy but I found out later that he is interested too, all my interest in him will be automatically gone. What the hell is wrong with me?

I am liking a guy right now. And I had been wishing and hoping that he'll like me too. This time, I am almost certain that I want him, I want to have a relationship with him (which is big). Then, I think, he might have a girlfriend. It doesn't stop me, if anything, I am more interested in him. Like I said before, I don't think I have a chance with this guy but I have to like something I couldn't have. Again, what the hell is wrong with me?

Someone told me that if you can't have them, let 'em go.

I could never let go.

Never have and I don't think I ever will.

I am really frustrated.

x deez x
Category: 0 comments

+ close your eyes +

I want to smile and mean it.

Saye nak pejamkan mata dan bayangkan dunia tanpa kegelisahan yang tak menentu ni.

I want to forget things that I don't want to remember.

Saye nak bangun pagi esok & katakan kat diri sendiri yang ia akan menjadi satu hari yang menggembirakan.

I want to start tomorrow with a smile.

I believe I can.

Selamat berpuasa rakan-rakan sekalian.

x deez x
Category: 0 comments