+ my stories as far +

Hello...
I'm back!!!
Miss me much? :D

Well, entri kali ni sye nak berbahasa sendiri, ye la, banyak cerita yang nak diluahkan hati.
Sedar tak sedar dah 3 bulan sye jadi isteri orang. 3 bulan tu macam masa yang lama tapi dalam realitinya sye sendiri tak sedar mase yang berlalu tu. Maybe macam orang kate, kalau hati bahagia, tak ingat nak kire masa. Tapi masa mula2 nak prepare nak kawin tu, Tuhan je yang tau dugannya. Istigfar la banyak mana pun, tp bukan nak kate la, rase macam nak hilang kewarasan jugak. Tapi, lepas dah sah jadi suami isteri, hilang semua bebanan tu. Rase cam semua worth it gile. Tapi mase dulu2 orang kate nak kahwin banyak dugaannye, sye x nak percaya, tapi bile dah kene batang hidung sendiri biar padan muka!



Tapi macam yang sye kata tadi, everything happen for a reason. Semuanya berbaloi bagi sye, sebab akhirnya, kita tahu kat mana kekuatan kite. My husband and I will always stand strong together, tu lah kepastiannya.



Tapi dalam kegembiraan tu ade gak cerita sedihnyer. Entah datang dari mane, tetibe ayah sye pulak kene serang sakit jantung. Memang, penyakit yang datang dari Tuhan tu boleh sampai kat kita bila2 masa. Tapi, agak terkejut jugak la sye, tetibe je nak kene buat operation je. Aduh, mse tu nampak je sye macam macho control perasaan, tapi dlm hati Ya Rabbi, cam nak pengsan pon ade. Yer la, ayah sendiri, kalau tak takut, sye ni, anak jenis ape. Tapi alhamdulillah la, die dah beransur ok. Tapi cam sye, ayah ni degil, dah sihat sikit mule la tak reti nak jage. 2nd operation pon bole je ikut suka2 die x nak attend cakap doktor. Tapi sye marah pun tak guna, maklumlah, ayah n anak stubborn same2. Tapi alternative lain yg ayah tengah amalkan, moga2 dia sihat cepat2 la hendaknyer. Sedih jugak, tgk ayah yang slalu tak reti nak duduk senyap jalan sini sana tiba2 jadi lemah tak bermaya. Kalau boleh sye nak ayah jadi macam dulu kala dan sihat cepat2 k ayah yer. :)

Pastu cerita kakak sulung sye pulak. Kakak sye dah lahirkan anak sedara untuk sye. Q.i.s.t.i.n.a. I.m.a.n. B.a.l.q.i.s name baby montel tu. Comel, macam sye jugak. Gemuk pun macam sye jugak. Rambut lebat yang macam kne tanam la rupa dia. Tapi nanti bila dia nak balik rumah die mesti sye rindu gile. Sebabnye sekarang, Qistina baby favorite sye. Hehe, tapi untung Qis sbb dapat aunty macam sye. *bole plak* :P

Sebenarnye banyak lagi sye nak cerita, tp buat kali ni biar la smpai kat sini jer. Sebenarnye sye tgh lapar mcm nk gile, so kite smbung hari lain yer.

Take care my friends.

Till next time,

xoxo
Deez
Category: 0 comments

0 comments:

Post a Comment