+ Superman +

Lelaki Superman saya!

Sye ada terbaca satu petikan dalam buku. Bunyinya camni:

' Ketika zaman muda, sehingga umur tuanya, di amana sahaja beliau keluar bersama isteri, genggaman tangan mereka sangat erat. Meskipun berjalan ke pondok bas dan menaiki bas buruk kampung, genggaman ini sama sahaja seperti genggaman tangan pengantin baru ketika diarak ke pelamin.
Tangan yang saling hangat tergenggam tidak ada lagi. Isterinya pergi dulu meninggalkan beliau. Kemudian beliau juga menemui Tuhan. Boleh jadi mereka bakal menggenggam tangan semula di syurga. '

Bila sye baca kisah dalam buku tu, air mata sye tak semena2 menitik. Nak tahu kenape? Sebab sye teringat semalam, masa kita jalan2 kat dalam dewan kat MAHA tu, mse kaki sye sakit yang amat dan sye terpaksa lepaskan genggaman tangan abang dari tangan sye, abang marah n tanya kenapa? Sye lepaskan genggaman tu untuk 4, 5 saat je, tapi abang sye terus tak teruja. Sye terharu bila pikirkan yang hidup sebenar kita, abang memeang sayang sye. Sye nak genggam tangan abang sampai bila2. Sorry yer semalam sye sikit ngada2. Kaki sakit pun sye tak bersedia. Terima kasih sebab rela genggam tangan sye.

Abanglah Superman sye!

:)

xoxo
deez


P/S: I love you so much my dear Superman!
Category: 0 comments

+ Nothingness +

Hi,
Sye sedang bersandar di atas katil sambil Mr. Hubby bermain game di tepi dengan laptop satu lagi. Sebenarnya tak ade apa2 yang harus ditulis, sekadar menghabiskan masa melayan perut ni. Sambil menaip sambil nonton baby bergerak2 di dalam perut sye. Walaupun Mr. Hubby tak berapa nak sehat, kami ok2 sahaja. Tak sabar nak tunggu perut sye kempis semula!

Harap2 semua dah menjalani hujung minggu yang bahagia hendaknya!

:)

xoxo
deez

P/S: Tapi sye rase dlm rumah mcm ada org yang berduka lara, tanpa tahu sebabnye. Huish, layankan aje!! :)
Category: 0 comments

+ Road Trip +

We had a road trip over the past week. To Terengganu, visiting Renz number 1 and families and celebrating Hari Raya Haji as well. Though, it feels as if it's too long ago to write about that. However, I did have a good time and hopefully Mr. Hubby and my lil sis did as well. It was good to be away from the city for a while and remenise about the old time. Some memories that you though had been wiped out of your mind seemed to come back and things like that makes me smiles when I was there. Truth be told lots have changed but one thing that remained was the beaches. Sandy and beautiful as ever. You won't find that kind of beaches here. I think Mr. Hubby was enjoying himself with the water and beaches we went to. Some pictures just for fun.


* Mr. Hubby with Miss Lil Niece Princess *



* At the beach right behind our old house *


* Breathtaking ain't it? *


* At Cherating Beach right before we get back to KL *

That was it. It was short, it was sweet, and it was fun. Though through it all, I had the most fun playing with baby niece. Since I get back I had been missing her miserably. I wish the lil miss sunshine is with me right now :(



On the other hand, my parents are coming back on the 4th of December. Yay! Truth be told, I am missing them too. Missing arguing with my dad mostly. But till then, I am praying that this baby will stay in my stomach. I honestly don't have a clue on what to do if my own little princess come out earlier than that. Sye nak mak sye! So baby, tunggu nenek balik yer. It sound almost pathati but hey, having your first child is very nerve-wrecking. At least I need someone with the experienece to tell me what to do or what not to do. But, it had been days since the baby had been doing jumping jacks in the tummy and it is hurting. Yet, I think she will listen to her mommy to wait for the grandma to come back. Pretty please yea lil baby? :)

Other than that I don't have any more stories to tell. My days are filled with cleaning the house a bit, preparing for some baby stuffs, and pretty much lying on my side since the baby can't stop doing exercise in there. Oh, by the way, she had reached 3kg. 3 kg I tell ya! Booyah... my baby is healthy and I am happy about it. :) Hopefully she won't grow too much for the next 2 to 3 weeks before delivery or I might be scared shitless to bring her out to the world. Anyhow, I am determine to bring her out and can't wait!

____________________________________________________________________

Sekarang sye ada nukilan untuk suami sye.

Akhir2 ni banyak dugaan yang menimpa kite kan sayang? Makin dekat dengan baby ni nak keluar lagi banyak pulak masalahnye. Tapi, sye ikut cakap abang, semua ni dugaan Allah semata2 dan kita menerima dengan hati yang terbuka. Insyallah semua akan elok2 aje.

Tapi, ade satu pekara yang membebankan otak sye. Bile orang buat abang tak gembira, sampai abang kompress dan menitikan air mata. Hati sye rase amat2 la hiba. So, sye pun jadi geram dan sedih juga. Tapi kan sayang, tak pe, sye ada di sisi abang dan abang pun sebaliknya. Kita tempuhi dugaan ni sama2. Sye cuma nak abang tahu yang tak kire ape orang kate, siape pun mereka, sye tetap gembira sbb kita bersama. Sabar yer sayang, nanti lembutlah hati2 mereka. Kita teruskan hidup dengan tersenyum jer. Banyak2kan doa kpd yang Maha Esa. Tak lama lagi bila dah bertiga, mesti hidup kita lagi ceria! Abang senyum2 selalu yer? Kalau rase sedih lagi, cepat2 ingat sye! :)

I Love You sayang.

xoxo
deez


P/S: Nanti mak ayah terkejut tak tgk perut sye? :p



Category: 0 comments

+ HAPPY BIRTHDAY +


HAPPY BIRTHDAY DEAR HUBBY!

Today is my gorgeous hubby's 28th birthday!
Happy birthday sayang!
I love you and will always be loving you until the last of my breath.
Moga2 kebahagian kita berkekalan hingga ke akhir hayat.
Amin.
Sye sayang kamu!

I am very sorry that I have not buy anything for you. As we both know money are a little bit tight with the baby coming and all. And me, being unemployed doesn't help much isn't it?
However, I promise you, there will be some interesting gifts in store for you for months to come.
Oh, and hey, the cake I bake for the first time, doesn't taste like crap! That count for something doesn't it?



:)
I love you my dearest husband.
Thank you for putting up with me for 2 years already.
Be prepared to put up for a whole lot more longer. LOL.
Thank you.

On the other hand, we have an eventful week ahead. Tomorrow, we will be attending the pre-natal (?) pregnancy class at the place I am supposed to give birth at. It is a long class, 8.00am till 5.30pm. If deemed necessary, I think we will bailed the class halfway through.

Then on Monday, we are heading to Kuantan to meet up with a friend of Mr. Hubby regarding a job opening. We do think, it is time for a change but research is important and knowing how the job is going to turn out is also very essential. Then, we will head straight to Terengganu to celebrate the Hari Raya Haji with Ren number 1. Of course my lil sis is tagging along, I don't want to dessert her here all alone. The problem is, I don't think she is too eager to follow. Well, tough break, I am not leaving her here alone.

We will be back to Kl on the 19th possibly. I am kinda excited bout this trip solely because I would love to spend some time away with the husband and the family for a while. It would be a fun trip I think.

Well, that's all I have for now. Will update more soon.
Oh, btw, I do not want to write about depressing news, but my home was broken into and i lost all 3 of my engagement and wedding rings. Then, our car got pounded and we have to pay RM200++ to redeem them. I was devastated and a bit sad. However, according to some wise people, that's Allah way to test us. For what we've been through, it is all with God's will. Dan, kami menerima dugaan itu dengan hati yang redha. Ya Allah, Kau permudahkanlah perjalanan hidup kami dan berilah kami ketabahan dalam menghadapi dugaan-Mu. To think about it, the money and rings means nothing compared to the happiness that HE had given to us. Syukur Alhamdulillah.

Till next time,
Love you all.

xoxo
deez


P/S: You terasa tua tak sayang? :p
Category: 0 comments

+ Hujan Rintik - Rintik +

Sekarang ni kat luar sana tengah hujan rintik-rintik. Sejuk2 macam ni tido pun best jugak. Tapi, mata sye ni tak kate nak lelap pulak. Al-maklumlah, lepas hantar hubby yang tercinta pergi keje tadi sye membuta balik sampai pukul 9 lebey. Nak basuh baju, tgk cuaca tak sedap, so sye tanguhkan dulu hasrat tuh. So, lepak2, kemas2 rumah sikit, masak ala2 kadar, and now, dah tak tau nak buat apa. Meng'online' kan diri sekejap untuk info2 semasa.

Bulan2 terakhir pregnancy ni, sye rase mcm asyik tak cukup stamina jer. Kaki tangan semua sakit sana sakit sini. Nak buat ape2 pun kadang2 pikir 2 3 kali. Macam malas pun ada, tapi buat2 alasan sarat mengandung la konon. Haha... tapi tak bole nak ikutkan hati sangat, nanti kalau keluar2 sang puteri malas jugak, nak salahkan siapa? Sye la jawabnyer! So, sye tetap la merajinkan diri cume sekali sekala sye nganda2.

Hari ni kan, sye masak simple aje, nasi goreng cina dengan bagedil tauhu jer. Ni first time buat bagedil tu, try2 cube. Best jugak rase die.



Lepas tu hari ni, sye dah tak tahu nak buat ape. Mengadap TV boleh ker? Haha, tapi hujan2 cenggini, Astro pun x berape nak ada. Haih! Baby, cepat2 keluar yer, so mama boleh habiskan masa melayan kerenah tuan hamba!

xoxo
deez


p/s: Sayang, sye terinigin sangat nak tengok Harry Potter! :p
Category: 0 comments

+ a new start +

Hey,
It seemed like ages that I hadn't blog. Well, I can list down as many as thousands reasons why but I would not. Let's just say I am starting again. I miss the blogging world.

Anyhow, with being pregnant and all, I have lots in my mind. Yet, I think right now I am focusing on this family I am building. I am going to be a mother in a month time. That is huge. I am lying if I said I am entirely ready but i would also be lying if I aid I am not. I am ecstatic however to have this baby. Just another additional to our family. A token, a prove of our love. If you told me before that I am going to have a baby at the age of 26, I would laughed my ass off. Yet, here I am, 26, married, and about to have a baby. Who would have knew yeah? LOL... not me. But, I am embracing this moment of my life, I am as happiest as I can be and I am blessed to be where I am right now. Syukur Alhamdullillah kepada yang Maha Esa.

From this point on, this blog is going to be on me, my hubby, and my future baby and everything that happen in between. It is going to be a hell of a year for me and I am ready! Lets rock & roll baby! :)

____________________________________________________________________

Pertama sekali, sye nak sebut kat sini yang ibu bapa sye sedang menunaikan ibadah haji di Mekkah. Alamdulillah, akhirnya, cita2 ayah sye nak menjejakkan kaki ke sana tercapai jugak tahun ni. Sejak dari hari mereka jejakkan kaki di Madinah lagi, kesihatan dierang tak berapa nak elok. Yelahkan, panas kat sana. Asyik demam selsema dan batuk2. Tapi baru2 ni dapat cakap dengan ayah, suara dia dh Ok sikit. Lega jugak hati sye mendengarnye. Harap2 mereka dapat menunauikan segala ibadah dengan sempurna dan selamat kembali bila sampai masanya. Kadang2 hati ni rindu jugak nak bergaduh ngan mereka... tapi, yelah, perasaan ni tak boleh dilayang sangat, sebab yang kite tahu, mereka tengah beribadat kat sana. Mak ayah cepat2 balik yer, nanti baby nak keluar kne tunggu atok ngan nenek die. :)
Moga2 Allah merahmati kalian di sana dan mempermudahkan segala urusan dan ibadah mak ayah tercinta.

Ok,
Semenjak dua menjak ibu bapa sye ke Mekkah untuk menunaikan haji ni, sye agak keboringan. Biasa la, duduk rumah sorang2, adik tak balik2 lagi, abang pulak pergi kerja. Kerja sye asyik baca buku n tengok TV je. Tapi akhir2 ni rajin la pulak sye memasak. Ye la, mengisi kelapangan yang ada. Hari ni sye masak special menunyer. Haha.. tak la special sangat, singgang sotong, kailan goreng belacan, ikan bakar dan air asam. Simple aje tapi agak berselera. :)





Tak sabar rasenyer nak tunggu husband sye balik nak bagi die rase masakan best sye ni. Hahaha... bak kate org, masuk bakul angkatlah sendiri :p

Lepas tu hari ni hari produktif sye kot, rase tak senang pulak duduk saje2. So, tgk dalam bilik ade baby cot tu yang belum dibina, so sye pun menggatalkan diri sye buat baby cot untuk baby tercinta. Susah jugak nak assemble baby cot ni rupe2nyer. Tapi bile dah jadi hati sye amat le teruja! :)



Haaaa.... baby cot ni kepunyaan bakal puteri sye! Bakal puteri yang duduk dalam perut sye yang macam belon yang dah nak meletup rupenyer!



Sekian dulu la entri sye yang buat pertama kalinye pasal hidup baru sye. Moga2 sye tak malas lagi nak upload pasal hidup sye hendaknyer.

Bagi yang sudi membaca, terima kasih. Doakan kesejahteraan kami sekeluarga yer.
Amin.

xoxo
deez

p/s: rase2 abang sye marah tak sye post pasal baby kite? :p luv you

Category: 0 comments