+ a new start +

Hey,
It seemed like ages that I hadn't blog. Well, I can list down as many as thousands reasons why but I would not. Let's just say I am starting again. I miss the blogging world.

Anyhow, with being pregnant and all, I have lots in my mind. Yet, I think right now I am focusing on this family I am building. I am going to be a mother in a month time. That is huge. I am lying if I said I am entirely ready but i would also be lying if I aid I am not. I am ecstatic however to have this baby. Just another additional to our family. A token, a prove of our love. If you told me before that I am going to have a baby at the age of 26, I would laughed my ass off. Yet, here I am, 26, married, and about to have a baby. Who would have knew yeah? LOL... not me. But, I am embracing this moment of my life, I am as happiest as I can be and I am blessed to be where I am right now. Syukur Alhamdullillah kepada yang Maha Esa.

From this point on, this blog is going to be on me, my hubby, and my future baby and everything that happen in between. It is going to be a hell of a year for me and I am ready! Lets rock & roll baby! :)

____________________________________________________________________

Pertama sekali, sye nak sebut kat sini yang ibu bapa sye sedang menunaikan ibadah haji di Mekkah. Alamdulillah, akhirnya, cita2 ayah sye nak menjejakkan kaki ke sana tercapai jugak tahun ni. Sejak dari hari mereka jejakkan kaki di Madinah lagi, kesihatan dierang tak berapa nak elok. Yelahkan, panas kat sana. Asyik demam selsema dan batuk2. Tapi baru2 ni dapat cakap dengan ayah, suara dia dh Ok sikit. Lega jugak hati sye mendengarnye. Harap2 mereka dapat menunauikan segala ibadah dengan sempurna dan selamat kembali bila sampai masanya. Kadang2 hati ni rindu jugak nak bergaduh ngan mereka... tapi, yelah, perasaan ni tak boleh dilayang sangat, sebab yang kite tahu, mereka tengah beribadat kat sana. Mak ayah cepat2 balik yer, nanti baby nak keluar kne tunggu atok ngan nenek die. :)
Moga2 Allah merahmati kalian di sana dan mempermudahkan segala urusan dan ibadah mak ayah tercinta.

Ok,
Semenjak dua menjak ibu bapa sye ke Mekkah untuk menunaikan haji ni, sye agak keboringan. Biasa la, duduk rumah sorang2, adik tak balik2 lagi, abang pulak pergi kerja. Kerja sye asyik baca buku n tengok TV je. Tapi akhir2 ni rajin la pulak sye memasak. Ye la, mengisi kelapangan yang ada. Hari ni sye masak special menunyer. Haha.. tak la special sangat, singgang sotong, kailan goreng belacan, ikan bakar dan air asam. Simple aje tapi agak berselera. :)





Tak sabar rasenyer nak tunggu husband sye balik nak bagi die rase masakan best sye ni. Hahaha... bak kate org, masuk bakul angkatlah sendiri :p

Lepas tu hari ni hari produktif sye kot, rase tak senang pulak duduk saje2. So, tgk dalam bilik ade baby cot tu yang belum dibina, so sye pun menggatalkan diri sye buat baby cot untuk baby tercinta. Susah jugak nak assemble baby cot ni rupe2nyer. Tapi bile dah jadi hati sye amat le teruja! :)



Haaaa.... baby cot ni kepunyaan bakal puteri sye! Bakal puteri yang duduk dalam perut sye yang macam belon yang dah nak meletup rupenyer!



Sekian dulu la entri sye yang buat pertama kalinye pasal hidup baru sye. Moga2 sye tak malas lagi nak upload pasal hidup sye hendaknyer.

Bagi yang sudi membaca, terima kasih. Doakan kesejahteraan kami sekeluarga yer.
Amin.

xoxo
deez

p/s: rase2 abang sye marah tak sye post pasal baby kite? :p luv you

Category: 0 comments

0 comments:

Post a Comment