+ Superman +

Lelaki Superman saya!

Sye ada terbaca satu petikan dalam buku. Bunyinya camni:

' Ketika zaman muda, sehingga umur tuanya, di amana sahaja beliau keluar bersama isteri, genggaman tangan mereka sangat erat. Meskipun berjalan ke pondok bas dan menaiki bas buruk kampung, genggaman ini sama sahaja seperti genggaman tangan pengantin baru ketika diarak ke pelamin.
Tangan yang saling hangat tergenggam tidak ada lagi. Isterinya pergi dulu meninggalkan beliau. Kemudian beliau juga menemui Tuhan. Boleh jadi mereka bakal menggenggam tangan semula di syurga. '

Bila sye baca kisah dalam buku tu, air mata sye tak semena2 menitik. Nak tahu kenape? Sebab sye teringat semalam, masa kita jalan2 kat dalam dewan kat MAHA tu, mse kaki sye sakit yang amat dan sye terpaksa lepaskan genggaman tangan abang dari tangan sye, abang marah n tanya kenapa? Sye lepaskan genggaman tu untuk 4, 5 saat je, tapi abang sye terus tak teruja. Sye terharu bila pikirkan yang hidup sebenar kita, abang memeang sayang sye. Sye nak genggam tangan abang sampai bila2. Sorry yer semalam sye sikit ngada2. Kaki sakit pun sye tak bersedia. Terima kasih sebab rela genggam tangan sye.

Abanglah Superman sye!

:)

xoxo
deez


P/S: I love you so much my dear Superman!
Category: 0 comments

0 comments:

Post a Comment