+ UPDATES +



Assalamualaikum kawan2,


Dah lama x update blog sye ni! Macam la busy! Haha...
Sebnarnye kalau diikutkan memang tak busy tapi jaga anak kecik ni nak memerlukan sepenuh perhatian. Tak nak la pulak si kecik rasa terabai. Ni penting untuk development dia especially dalam membentuk personaliti baby tu. So, I do not want my kid to grow up being needy for I did not gave her much attention. Hence, takpe la, takde masa untuk diri sendiri pun takpe. Janji my baby will grow up with much love and Insyaallah will develop a great personality. *Gile ape entri campur2 bahasa arini! ~ Takpe la sekali skale* =P

Anyway, today I want to stamp the development of our baby. Mana la tau, dah tua2 nanti baca entri ni boleh sedey2 sendiri. Time tu dah tak ingat dah detail2 mase baby ni kecik, haaa kan menyesal kalau tak tulis kat sini. Memori tu.. bukan senang nak cari.

^laying down pics to idicate the baby phase^

1 month old
Weight : 3.9 kgs
Height: 56 cms


*muka kecik je masa ni*

2 months old
Weight: 4.9 kgs
Height: 58 cms


*bulat muka babyku ni*

3 months old
Weight: 5.6 kgs
Height: 62 cms


*my active lil baby*

4 months old
Weight: 6.3 kgs
Height: 63 cms


*mcm org besar kan?* =P

So, Mama can't wait till my little baby turn 5 months old. Berapa pulak agaknya berat baby nanti. Wee... nak bagi makan banyak2 so my baby will be healthy. Looking at the pics, doesn't seemed like she's gaining much weight but the scales beg to differ. No baby fats as said by the doc. That has to be a good thing right? Means that my baby is healthy? Huhu cepat2 besar yer sayang so mama tak risau pasal berat baby hari2. =)

And to dearest Mr. Hubby, we will miss the times when we have to wake up in the middle of the night from the shrill, scream and cries of the baby!



xoxo
deez

P/S: I've find a way to help you sayang. Need some capital to start - bert
ahan yer sayangku!
Category: 0 comments

0 comments:

Post a Comment