+ tabah +

Alhamdullillah,
Kami baru je selesai beli belanja dapur bersemperna dgn Ramadhan ni.
Syukur, dah cukup barangan kat dapur nk buat sahur dan berbuka.

Ni kali ke-2 berpuasa dgn Mr. Hubby.
Tahun 1st plak berpuasa stlh bergelar Mama ni.
Heee, seronok bukan main. Lgpun best, kalau mcm tahun lepas, miss puasa sehari sbb kene amik blood test. Harap2, tahun ni puasa penuh lagi! Insyaallah!

Cuma, masa beli-belah tadi, cari2 jeling2 kurma kecik2 ala2 kurma Najwa (aka kurma Nabi),
tak terjumpa la pulak. Terus kami tak beli. Sebabnyer kene cari jugak kurma kecik2 ni. Sebab baby sgt suka kurma ni, kurma lain makannye sikit2 je nanti!
Kat mana ek nk cari?
Ntah.
Maybe pergi cari di Warta or Masjed Jamek kot nanti.
Mintak2la ada rezeki.
Wahai si comel, akan Mama n bapak usahakan cari kurma tu sampai dpt, tu yang pasti! =)

Kepada kawan2 sekalian,
Selamat Berpuasa.
Moga2 puasa kali ni lebih diberkati,
Jom kita sama2 muhasabah diri.

Kepada kaki2 diet,
Ape lagi!
JOM kita mulakan diet sambil beribadah sekali! =)

Sekian,
Deez
Category: 0 comments

+ Miskinkah Kami? +

Hello,

I wish people will be nicer. I wish people appreciate each other regardless. I wish people are genrally kind towards each other.

I WISH!

People should not discriminate whether others are rich or poor. We should all respect everyone, cause as human, we are equal.

Sye mungkin tak kaya, tapi sye ada seorang suami yg amat baik hatinya, anak yg tersangatlah manja, dan famili yang sayangkan sye. Aspek ni, sye kaya raya.

For those who are currently at the bottom, be patient, be strong. Your time will come.

Sesungguhnya Allah itu Maha adil dan saksama.
Jangan sekali2 pandang orang sebelah mata.

xoxo

P/S: Our day pun will come kan syg? If not, xpe, kita dah kaya raya! =)
Category: 0 comments

+ Of Husband and Orchid +

Hey,
I have been busy.
Indeed.
*nak try cari duit - doakan kami ye*

Anyway,
I would love to tell a story.

Usually,
A husband will bring home a bouquet of flower (ie: roses, carnations, tulips, etc.) for his wife.
My husband, oh my dear handsome lovely husband instead, brought me these :


White orchids!
Aren't they lovely?
I am not much of a flower girl, but these; these are beautiful, lovely, and sweet as candy!
Plus, it was Mr. Hubby gifts for me, so I love it to death!

And when I wake up and see these flower blooming oh so brightly, it put a smile on my face, and make my days.
Thank you Encik!

Hurm, the trouble is, I have the slightest idea on how to care for orchids.
Heh, better start looking how on the web =)

And lil baby have some fun with the flowers too!


Precious! =)

Till next time, adios peeps!

xoxo

deez
Category: 0 comments