❤ Sweets ❤

Happy Wednesday everyone!
Assalamualikum semua.

Macam mana Rabu anda?
Dah separuh minggu yer, 2 hari lagi weekend semula! Oh, sgt cepat masa berlalu kan?
Tapi, bagi orang2 mcm sye, hujung minggu atau hari2 biasa same aje. Sye kan x bekerja, Sang Suami pulak, bukan hujung minggu cutinya, shift berbeza2, tunggu nasib cuti ari apa - seminggu sehari je cutinyer. Haaa, kesian kan dia? Susah payah cari nafkah untuk kluarga. Sbab tu la dia sentiasa jadi Mr. Superman sye!

Ok,
Hari ni sye nak cerita, pasal hari manis2 sedunia. Semalam sye buat cream cheese cake. Sebenarnya, lebihan cheese dgn cream haritu dah duduk dalm peti ais seminggu lamanya. Takut kalau tak pakai nanti, rosak pulak jadinya. Memang banyak yg boleh dibuat dgn cream cheese ni, tapi rumah takde butter. So, sye pun buat apa yg ada je. Oh, sye ni memang malas bab2 nak keluar rumah semata2 nak beli 1 item aje. Mengaku - lagi nak pikul si kecil manis pula. Hah, takpe lah, sye buat kek guna apa je yg ada dlm dapur sye! Putarkan dalam mixer, 20 minit dalm oven, Woala - Cream Cheese Cake with Strawberry Choclate filling. Resepi buatan sendirian berhad. Rupa memang takde, hodoh [^-^'] tapi sedap nikmatnya! 10 minit potong, habis! Baby pun suka! =)


 
Then,
Out of the sudden I remembered the pudding my mom made when we went to visit her last 2 weeks. Mengidam la pulak secara tiba2 - mengidam mengada2. Though, I've made some last Friday, it wasn't the same. Always the case when it come to mother's coking right? Hmmm, custard pudding with vanilla sauce with corn and fruit cocktails. Yummeh! I need to go back to my parent's house and request some from mom! =P

 
By the way, have you ever wonder; the feeling, the comfy feeling you get from your mom's fresh laundry? Yes, THAT feeling. No matter what you do; using the same detergent, same softener, it never resulted the same. The comfy feeling is just not there. What kind of magical mom's hand possessed eh?
I miss that feeling.

Apakah kena mengena entry makanan manis sye dan bau kain yg wangi mekar?
Tak ada kena mengena.
Cuma tiba2 sye rasa kesian pada ibu sye. Kenapa? Tak tahulah!

OK,
Abaikan melodrama sye.
Nanti sye cerita lagi yer.

xoxo
Deez

0 comments:

Post a Comment