❤ Motherhood Expo ❤

Happy Saturday all.
My husband always work on Saturday on Sunday. So, when everyone else are having a day out, me and lil baby would stay home waiting for Mr. Hubby to come home. Not that I am complaining, it has it own advantage. We'll go do our stuff on weekdays, hence, less people, smaller crowd. And, us being the anti-social folks we are, we love it! So, good thing he works on Saturdays and Sundays yes?

Yesterday, we went to Motherhood Expo 2012 at KLCC. Compared to last year, this year expo is much more organized. Yet, it seemed smaller, and less appealing to me. Well, maybe because they are more focused on babies and since my child is going into that toddler phase, I didn't feel the excitement much. Maybe, I do not know. Yet, we manage to grab a cute Carter's sweater for lil baby at the price of RM35.

However, yesterday, I saw something that caught my eyes. But, I was dumb enough to just pass trough, without even asking for the price! Dumb? Yes! I have a good reason though. In the market that thing is costly. RM300++. Hence, I was thinking that I do not want to ask, for the fear that I might not be able to back out. Also, you know how these salespersons will sweet talk you when they see that glitter in your eyes - that desires you have in your heart. If I did ask, I fear that they would succeed in selling me out. Heh. But, I wasn't be able to stop thinking about it since. Would be a nice thing for my girl to have. Just what the heck am I babbling about? These.....




Yer, Trunki Luggage untuk kanak-kanak!
Harga pasaran di kala mula-mula pengeluaran adalah dalam RM300++. Sekarang, sye tak pasti. Tapi, sye suka, sangat menarik dan menguji nafsu hati!
Dan, bila semalam sye nampak seorang ibu membeli trunki ini untuk anak lelaki beliau lantas menarik anak itu di atas luggage tersebut (salah satu kegunaan dan kelebihan trunki ini), sye jadi jeles tak menentu.
Ya, sye cemburu!
Busuk kan perangai hati sye.
Bukan cemburukan ibu budak itu. Kalau mahu, sye berusaha, dengan keizinan Allah, akan dpt sye belikan untuk anak kecil sye itu. Tapi, sye tak mahu bebelanja ikut perasaan. Mungkin tak praktikal. Dan anak sye belum lagi tahu untuk mengguna pakai beg sebegini. Macam sye katakan tadi, nafsu hati!
Tapi kenapa nak cemburu? Sye cemburukan budak itu! Kenapa tak ada beg orang tua yg boleh duduk di atas dan ditarik2 org lain. Sye duduk, Encik suami tarik! Syok kan begitu? Haha! =P

Namun persolannya, kenapa sye tak boleh lupakan beg itu dari kotak minda sye?
Dah dasar perempuan!
Jadi sye minta Mr. Hubby yg kebetulan menjaga event itu, untuk bertanyakan harganya.
Tengok lah macam mana. Bukan ikut nafsu hati, tapi nak layan anak si jantung hati. Boleh tak? 
Ada ke dia mintak?

Takda pun mama!

Alamak!
Tak pandai cover line langsung anak kecil ni!
Haha.

OK lah.
Nantikan keputusannya.
Berjayakah sye membeli trunki itu ataupun tidak? =P

xoxo
Deez

P/S: Perangai tak senonoh macam ni jangan diikut ye si Manja! =)

0 comments:

Post a Comment