❤ Hasil Tangkapan PC Fair 2012 ❤

Assalamualaikum.

Tahun lepas, kami dapat hasil tangkapan sebiji printer multipurpose yang best sangat!
Tahun ni?

Al-kisahnya begini.
Tahun ni memang awal-awal dah jani dengan adik ipaq nak pergi PC Fair di hari pertama. Adik ni nak beli laptop idaman hatinya, senang nak tengok cerita drama Korea. =P
Tapi, disebabkan Grandpa masuk hospital dan operation hari yang sama, maka terkuburlah hasrat hati kami berdua nak berjimba di PC Fair yang memang terlampau ramai orang yang gila IT lagaknya. So, adik pun buat keputusan suruh Mr. Hubby belikan je. Sebab dah memang tempat dia kerja, menyelam sambil minum air, takde salahnya.

Dan semalam, sye menanti penuh curiga dan teruja,  laptop apa agak-agaknya yang dibawa balik suami sye. Ye, bukan laptop untuk sye, tapi, sye memang senang teruja. Tapi, disebabkan dia balik pukul tiga pagi, sye dah tertido dan tak sempat nak menggondam laptop baru adik ipar sye!

Pagi tadi bangun dan nampak bungkusan laptop baru itu.Wah, sangat cantik, sangat elegant, sangat BARU di mata hati sye! Dan tiba-tiba sye rasa geli hati memikirkan keadaan laptop sye. Hihihi.


Laptop baru jenama Toshiba bernilai RM1999 kini milik adik ipaq yan merangkap Miss Manager

VS.
.
.
.
Laptop rongak seorang suri rumah tangga yang dikorek anak tercinta bila mama terleka bekerja

Ok. Silakan, gelaklah guling-guling. =P
Tapi takpa, sye still bersukur, seurang-kurangnya sye ada komputer riba berusia 6 tahun ini yang membolehkan sye berlipur lara di alam cyber. Cukuplah tu. Hehe. SUNGGUH!

Dan, apa habuan yang sye dapat tahun ini di PC Fair berkat ehsan si suami?

Ini. ❤
Takpa, ini pun comel sekali. *sobs*
=P

xoxo
Deez

P/S: Tahun depan tunggu la, macam-macam sye nak beli! #ikutnafsumati

12 comments:

Acik Erna said...

salam ren..sama lah kita laptop rongak.
acik yang kerjakan sendiri..bukan anak.
cantik toshiba tu..bila la acik nak ganti laptop yang dah uzur ni

Ren Din said...

Salam Acik.
Jom akak kita menabung, ada rezeki, kita beli berduet, boleh dapat murah sikit! =) @Acik Erna

Penyuluh Perikanan said...

salam kenal, blog saya foloe nomor 29 ditunggu folow balik yah...terima kasih

norhidana said...

dh lama sgt tak pg pc fair... tak sanggup nk bersesak2... cantik laptop adik tu... comel...

Rozita said...

Cantik laptop baru tu.. Akak pon tak der laptop sendiri hanya menumpang laptop dan netbook hubby jer ... sob sob (tapi netbook hubby tu cam dah jadi harta sendiri jek..)

lia said...

he3 tgk keadaan lappy yg berusia 6tahun tu... saling x tumpah laptop akak yg keybord nyer ronggak akibat d cungkil Amsyar... sampai hari ni, x berganti g hu3

Karukord Jagau's said...

button satu ilang....kihkihkih >_<

Saya Disini said...

wah2..laptop baru nmpk..

amiey lee said...

renny hahahaha
laptop kak emy lagi teruk...
hampir separuh huruf hilang tu yg kekadang taip ejaan teraburr

Ren Din said...

Terima kasih @Penyuluh Perikanan

Hari last paling teruk. Ngeri memikirkannye! @norhidana

Takpe kak, berkongsi amalan mulia hehe @Rozita

Sampai bila-bila la tak berganti jawabnya kan kak? =P @lia

Kira betul-betul. 3 button la! haha @KJ

Laptop baru bukan milikku! @Saya Disini

Nanti nak sama la tu kak. Logar-longgar pun dah banyak ni ha! =P @amiey lee

Nisa said...

$1,999 itu sekali dengan graphic card ke?

Ren Din said...

Yes. Semua sekali. Windows 7 version Home Edition with 4GB RAM. Murah ke tu? Akak tak berapa nak tahu @Nisa

Post a Comment