❤ Susu, Susu, Susu Dan Kambing ❤



Assalamualaikum

Mr. Hubby kata kambing yang tersengih itu sangat comel sekali. Comel kah?
Boleh tahan kan! =)

Perkara yang paling sye geruni semasa pregnant adalah pemakanan sye. Ya, Mr. Hubby sangat strict bila menyentuh bab pemakanan ni. Terutamanya masa sye pregnant. Wah, masa pregnant anak 1st dulu, memang mewah makanannya. Apa pun yang orang kata bagus untuk bayi dan ibu, semua dia akan pulun membelinya. Disumbatnya sye dengan segala jenis makanan yang berguna. Dah kata mewah, kenapa sye nak gerun pula? Sebab ada sesetengah makanan tu, walaupun sye suka, tapi kalau dah hari-hari menatap tu aje, jemu jugak akhirnya. Dan sesetengah makanan itu, makanan yang sye tak pernah merasa ataupun yang sye memang tak suka. Tapi, dah kena paksa. Dan ayat paling power, "eh, makan untuk baby sye, bukan untuk awak suka tak suka". Hadeh! Nak jawab apa? Telan je la.

Sampai satu point masa pregnant dulu, sye dipaksa makan semua jenis kekacang hari-hari sampai time nak makan kacang je, nak nangis kuat-kuat. Memang ada hari, air mata keluar juga. Jemu tak terkata!!
Buah delima, kegemaran sye, tapi dah asyik disumbat je, satu tahap tengok delima pun tak larat lagi.

OK.
Itu cerita dulu.
Kali ni?

Baru-baru ni, dah termetrai satu janji.
Hari-hari sye kena minum sebotol susu kambing!
Oh, Tuan-Tuan dan Puan-Puan.
Susu kambing bukan bancuhan dari serbuk three-in-one. Bukan.
Susu kambing segar dari ladang!

Sye tahu ia Sunnah Nabi.
Tapi, tekak sye loya-loya, bau susu kambing fresh tau-tau je!
Nak nangis!
Apa senyum-senyum hah wahai kambing?! 

Kalau kanak-kanak ada storage EBM sendiri, sye pun ada, EBM kambing punya - penuh satu deep freezer!
Tolong! #larilajulaju

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU... tengah bulan daaaa

xoxo
Deez

P/S: Ada siapa-siapa nak bekalan susu kambing fresh? Sila beritahu. SERIUS


7 comments:

Hilmirda Daud said...

Alahai...bukan susu kambing aje.. susu lembu pun Amy tak leh nak telan huhuhu..

Anim said...

ren_kak dan 2 abduls minat susu kambing fresh..
jauhle nak order

Rozita said...

Makkkk aiiii....baru akak nak puji kambing tu kiut. Terkezut tengok stok susu yg begitu banyak. Kalau akak pon, terpaksa minum hari hari... memang tak lalu..tolong tolong...

Ren Din said...

Tu sye pun begitu dulu, minum susu tepung pun termuntah2. Tapi dah terpaksa huhu @Hilmirda

Alamak! kenapa dok kat SP? Kalu dekat2 harini jugak sye pi hantaq special delivery! @Anim

Tu la kak. Hari2 mintak tolong! =P @Rozita

Outbound Training di Malang said...

selamat siang sahabat,
sedikit berbagi inspirasi siang ya..

"ketika waktu pagi tiba, jangan menunggu sampai sore. Hiduplah dalam batasan hari ini.
kerahkan seluruh semangat yang ada untuk menjadi yang lebih baik dari hari kemarin.
dan Don't forget sobat! bahwa esok belum pasti memnghampiri kita"

Salam semangat ..^^

ditunggu kunjungannya ya di http://www.nolimitadventure.com/

Unknown said...

Kat mane nk dpt susu kambing segar tu, brpa ringgit sebotol n klu li bnyk2 cmne nk simpab unt tahan lame

nurul huda said...

Tumpang lalu....
kalau sesiapa nk susu bjenama spt enfalac, s26, s26 gold n anmum sila hubungi 0173361303...
area : meru, shah alam..
TQ...

Post a Comment