❤ Dah Nama Pun Baby Girl ❤

Assalamualaikum
Wahaha. Blog yang ditinggalkan. Seminggu jugak kot. Alamak, tak sempat nak wish selamat hari buruh! #cumalakikutakcuti

Seminggu tak ada mood nak bukak blog. Oh, bukan takda mood, tengok skrin je rasa nak muntah! Anak dalam perut belum kenal dunia teknologi maya. Tapi, rindu nak berblogging, dan melawat sini sana. 
Tapi sebenarnya, sebab utama, si kecik demam. Dah nak masuk 4 hari lamanya. Kesian, selalu ligat. Ni lembik macam kain. Makan pun tak sedap. Selsema dan batuk yang kuat buat hati mama runsing.
Alhamdulillah, demam dah kebah. Batuk pun dah kurang. Selsema je ada lagi ni. Takpa Aisyah, sakit demam tu tanda Allah sayang kita. Allah sayang Aisyah tu. =)

Membebel lebih. Apa kena mengena tajuk kau dengan bebelan kau ni Ren?
Eh, ada. 
Nantikan. =P

Sye rasa mesti ramai ibu-ibu yang ada anak perempuan familiar dengan keadaan ni. Kadang-kadang bukan sengaja pun, tengok-tengok dah jadi macam tu. Dan akhirnya, kita kata, "Dah nama pun baby girl," =D

 PINK octy

 PINK cuppy

 PINK plate

 PINK handbag

 PINK powder

 PINK wipes 

 PINK lotion

 Semua benda pun kena color PINK la yer!

Sampaikan,
Doctor pun macam tahu-tahu trend rumah ni.

 PINK UBAT!!!!! =P

Sungguh, janji, semua benda jadi pink secara kebetulan. Bukan mama gila pink pun. Dan anak, biasa-biasa aja. Rasanya dia lagi excited degan green color. Tapi entahlah, macam mana boleh banyak pulak sedondon pink jadinya. Macam comel-comel aje kot. 

 
Budak demam dan barangan PINK nya!
Slack la, baju boleh pulak tak pink. Thehehehe. Si demam kena buli! =P

xoxo
Deez

P/S: Nak blogwalking sampai puas!=)



8 comments:

Aine Ainun said...

alahai...sweetnya.....
comelnya...

mmg pink sebati ngan gurl=)

Acik Erna said...

salam ren...kesian budak demam..sempat lagi mama ambik gambar dengan barangan pink dikeliling dia ye

lelamaisara said...

Heeee..saya pon macam tu jugak..sampai bising suami...pink aje..boring die kate..hehehhe

norhidana said...

heheheh kalu dh girl msti org kata pink... sebenarnyer anak2 tak kisah pun kaler pe... tp mak yg lebih kan heheheh....

lia said...

girl = pink yer ;)

sudipVSsenduk said...

rumah akak penuh warna biru masa budak2 ni baby...

demam nak membesar la tu gamaknya... :)

LYAfrina said...

alahai..comelnyer... alhamdulillah..dh beransur sihat,.

btl la tu... kalo dah ank girl... msti tkna gak kaler pink... y tu gak nmpk sweet kan

Ren Din said...

Hehe, dia kalau demam extra comel kot. Bibir merah menyala jadi nampak extra comelnya =P @Aine Ainun

Salam Acik. Sebab demam la buleh amik gamba tu, kalu tak, mana ada boleh baring senyap camtu! =) @Acik Erna

Kan? Hehe alah, cakap la tak tersengaja beli pink tu! =P @lelamaisara

Tepat sekali! =P @norhidana

Hehe, upcoming baby akak ni kalau girl, bersedia la, silap2 nanti jadi camni! =D @lia

Haaa, memang dah tau la kalau masuk umah intai2 banyak biru, boy-boy la lagi ramai tu! Hehe. Tak pikir, tah2 tuan rumah memang minat kaler tu! =P @sudipVSsenduk

Alhamdulillah, harini pun tinggal selsema je.
Tu lah, macam kena kaler tu dengan kesweetan anak girl-girl ni =) @LYAfrina

Post a Comment