❤ Online Shopping ❤

❤ Assalamualaikum

Sekejap je dah nak Jumaat kan? =)

I rarely shop online for my girl's things especially clothes. Kalau mama dia punya baju or tudung, online je la. Paling senang dan jimat masa dan tenaga. Tapi, barang baby, tak boleh, Jarang sangat. Rasa tak puas hati kalau tak pegang dulu, belek-belek, tengok kiri kanan - physically. Dan lagi-lagi bab baju, takut sizing lari. Dan sebab utama sekali, banyak baju-baju baby jual kat interenet ni, kalaupun memang cantik, tapi sama je dari satu kedai ni ke kedai tu. Terlampau common pun tak best jugak kan? Anak pun mesti nak rasa bergaya sakan! Hehe

Tapi, recently, sye terjumpa koleksi baju yang amat memikat hati. Very pretty! Sangat cantik, tak tipu. Tapi mode pembeliannya kena beli berkodi-kodi membuatkan hati sye pilu. Dan dah berhari-hari sye cuba melupakan baju-baju itu. Cuba untuk melepaskan pandang pada kecantikkan baju-baju kecil yang cantik dan gorgeous itu. Tapi, tiap-tiap hari jugak sye akan pandang gambar baju-baju dan idamkan untuk dipakai atas badan anak suatu hari nanti. Misi pencarian kalau-kalau ada kedai yang menjual baju tersebut secara retail jugak sye lakukan hari-hari dengan jitu, tanpa rasa jemu. Sia-sia. Tak jumpa. Ha, masa ni mesti anda rasa oh, dia ni exaggerate sangat lah! Melampau. Tak, kalian harus faham. Sye bukan lebih-lebih. Sye memang macam ni, mesti nak dapatkan apa yang dah bekenan di hati. Lebih-lebih lagi kalau untuk si anak jantung hati.

Tak percaya, jom la tengok gambar baju-baju yang diidamkan ni.

Silalah. Tengoklah. Jamulah mata anda.
Tapi hati-hati, jangan sampai berjangkit meroyan sye pada diri anda pula.=)



 Ini tak tahan! Cantik sangat! Feminin lagi!

 Oh, mana nak beli ni?
Yang boy pun banyak! Comel-comel dan hensem-hensam macam ni!
#pengsan

Ok, kalau kalian tahu ada mana-mana kedai jual baju macam ni, mintak jasa baik tolong inform. Tak kira la online atau offline. Sye memang dah teringin sangat ni! =)

Tengok, anda juga setuju kan? Comel kan? Sye tak melampau kan?
Hehe

xoxo
Deez

P/S: Agak-agak kalau sye beli kodi-kodi dan jual laku tak baju-baju ni?

3 comments:

norhidana said...

cantik2nyer... lg2 yg baju ada munge tuh... aduhla nsb lah aiyan tu laki... takdelah meroyan sgt mama dia nk membeli baju

lieyalatif said...

UIH mmg cantik2...lagi2 baju gugurl...mmg rambang mate tgk....kalo baju boy ni kebanyakannye same jek pesennyer......

lieya pun selalu beli barang online....botoi susu, puting susu sume online...suke beli kat onebbworld atau fabulous mom....baju nursing pun beli online gak....tau2 sampai dah depan mate ...tapi tu laa kene yakin lah kan....

LYAfrina said...

hehe..lya pon addict online shopping...
biasa time raya tu..
wah..suka baju last n 2nd last tu..cun laaa

Post a Comment