❤ Vocab Aisyah ❤

❤ Assalamualaikum semua.
Selamat pagi. Khamis yang indah kan? And it's cold!!!! Suka! Harapannya, bulan puasa nanti cuaca mcm ni juga. Sejuk dan tenang je. Seronot!

Akhir-akhir ni, kakak Aisyah suka berceloteh. Potpetpotpet sini sana. Suka dengar. Walaupun tak berapa nak jelas, dah banyak perkataan-perkataan yang kita boleh faham sikit-sikit. And everyday, sye cuba terapkan vocab-vocab baru untuk training dia bercakap laju-laju. Tapi, dia memang suka cakap, tak macam mama, ikut bapak ni. Dan bila dia baca buku, bahasa tagalog, tamil, cina, arab semua keluar. But truth be told, it's very exciting ever time she opens her mounth, tertunggu-tunggu perkataan apa yang akan keluar next. =)

Vocab kesukaan dia buat masa ni:
NAK
HABIS
DAH
POKOK
BUSUK
BOLEH LAAAAA...

Yes, dia juga anak yang pandai memujuk.
Boleh laaa..... mamaaaaaa.... sambil kebil-kebil mata dan cium-cium pipi.
Oh, ibu mana yang tak cair!
Dan mama selalu kalah. Haish!
Tapi ikut keadaan lah kan. Kalau semua mama mengalah, nanti tak membina keperibadian. Oh, memang mencabar kerja menjadi ibu ni yer.

Bonus hari ni, jom layan video Aisyah ni =)

 


Ok. Masak time. Jumpa lagi.
Have a nice day kawan-kawan! =)

xoxo
Ren Din

8 comments:

Kakzakie said...

Melayan anak walau letih tapi satu kepuasan Ren. Lagilah macam usia Aisyah nie memang best..

Ren Din said...

Kan @Kakzakie.
Seronok sgt layan kerenah dia! =)

mamyharraz said...

comelnya..
besar nilah best dibuat acah2 main2..nnt dah besar mcm ank akk takmo nya dia layan kita hehe

kakcik said...

Seronok melayan telatah anak2 yang batru pandai itu ini... :)

faraherda. razalan said...

Alah...tak dpt nak tgk video tu. Comelnya, pandai die pujuk. Mst dah bsr die, die disenangi kwn2. Heheheheh!

jemarisuri said...

time best tengok peel anak2..kadang2 menghibur dan mencuit hati..^^

Lawa Collections✿ said...

hai salam kenal...saya follow blog ni... aisyah umur brp? sangat pandaii... ^__^

norhidana said...

pandai aisyah... takpe skit2 lama2 msti banyak lg dia blh ckp....

Post a Comment