❤ Raya Dah Habis Dah ❤


Yes. Syawal had ended. 
Dan sye belum cerita pasal Raya sakan sye. Haha.
Well, actually, lots of things happen that month. Some that I would not want to remember, some that changed me forever, some that changed the families all together.
Hence, I was in no mood to blog.
But now I am back. And rather to dwell on those unhappy thoughts, I will only focus on times that I'll cherish forever. Starting now.

Ok. Forget that. Let's move forward, shall we? =)

Sebenarnya cerita ni dah long overdue. Lebih kurang sebulan dua. Dah tak berapa nak ingat exact date nya. Tapi sye akan tetap bercerita - sebab ini hari bahagia.

Si kecik kan water girl. Dan dia juga kini FISH girl. Hari-hari makan pun mau fish. Oh, fish memang dia suka. Tapi yang syoknya, chicken pun dia panggil fish juga. And meat, tetap fish dipanggilnya. Hai la anak. Puas mama ajar, tapi dia seronok kot sebut perkataan fish tu. Biarlah dia =)


Anyway, FISH girl kami selain gemar makan fish, she likes to look at fish very much. Segala kartun, berita, cerita dan buku yang ada fish, dia akan melompat-lompat gembira. Dan ada satu buku underwater world yang saya belikan dia tu dah hancur lunyai dibelek hari-hari sambil bersorak ceria.


Maka, halatuju cerita ni adalah hari di mana kami bertiga pergi Aquaria. =)


Di hari kami decide nak pergi Aquaria tu, bila diinform kepada dia, sepanjang hari dia tergelak ketawa. Ya Allah, bahagianya bila tengok anak gembira. 


And that day itself, wahlawei, sye dapati anak sye memang-memang super loving water and its creatures!!!


Ikan-ikan boleh membuatkan hidup hilang gundah gulana. Life is very simple sebenarnya =)

And I learned that from my little daughter! ❤

Smiles that can melt hearts

Sudah pandai posing untuk camera =)

Kusyuk bercerita kepada dunia underwater

 
Expression when big fish lalu atas kepala 
This, this picture shows me how fast she's growing in front of my eyes

In awe

Front row seats ladies and gentlemen

Sempat mengorat dan berlambaian dengan abang scuba diver

I love fish, but I'm smart, sharks kills la bapak - takot!

Just because, I love how pretty this jellyfish are. Spongebob, lets be best friends =P

Sekian.
Jumpa lagi di hari gembira akan datang.
Jom bawak anak-anak ke Aquaria kawan-kawan! =)

xoxo

❤ Raya Sakan ❤

❤ Assalamualaikum.

Tadi berhajat nak buat entri raya sakan. Tapi, sedang cuba mengarang dan membuka Photoshop untuk mengecop gambar, tiba-tiba photoshopku tak boleh dibuka!


Arghhh tension!!!!


Untuk makluman anada semua, Photoshop itu adalh hidup grafik sye. Sye dan photoshop pada komputer tak boleh dipisahkan. Walau apa pun sye buat, di kala laptop mahupun Pc terpasang, mesti, mesti, application Photoshop itu dibuka. WAJIB!


Tapi, kenapa error pula?

Mana Photoshop sye?

Ohhhhhhhhhh NOOOOOOO....


*flashback*


-sedang memasak di dapur sambil si anak merliang liuk di kaki main masak-masak sama

-Mr. Hubby di ruang tamu, sedang membersihkan spring cleaning laptop katanya

Mr.H : Yang, Video Cut ni sapa punya? Awak ke?

Sye: Takle. Mana ada sye download tu.
Aisyah: Mama, Mama, Mama
Sye: Ye, Aisyah, kenapa?
Aisyah: Tu, Ni, Tu....
Sye: Ok... Ok *sambil ikan dicampakkan dalam belanga*
Mr.H: Sye delete ye?
Aisyah: Ma..... Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Sye: Ok... OK je
Aisyah: Mama... Tuuuuuuuuuuuuu... Sejuk *sambil bukak tutup icebox*
Sye: Kalau sejuk jangan la main... duduk, duduk
Mr.H: Yang, ni folder AppNewB ni apa?
Sye: Ntah tak tahu
Aisyah: Mama..... Egg... dappp dapppp.... nakkkkkk
Sye: Ok, nanti mama goreng, sekejap
Mr.H: Sye buang ye?
Aisyah: Nanak... Nananakkkk
Belanga: Time balikkan ikan woi.....woi....woiiiiiiiiii!!!!
Sye: Jap Aisyah, mama pusing ikan sat
Aisyah: Nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Mr.H: Boleh ke delete?
Sye: OK OK OK OK

Sebenarnya sye jawab siapa pun sye tatau.

Dan masa berlalu.
Dan sekarang nak buka photoshop, dia tak mahu!


ADOI!

Sadisnya hidup ni kadang-kadang =(

Dah,
Dah takde mood nak berentri raya.

CET, bukan penghujung dunia.
Tapi kena cepat, nak download photoshop baru.
Nanti berentri lain pula.

Oh
Oh,
Oh,

Dan,

Moral of the storinya,

Jangan, Jangan sesekali biarkan Husband anda cleanup PC tanpa anda si sisi ye, kawan-kawan semua! =P