❤ Raya Dah Habis Dah ❤


Yes. Syawal had ended. 
Dan sye belum cerita pasal Raya sakan sye. Haha.
Well, actually, lots of things happen that month. Some that I would not want to remember, some that changed me forever, some that changed the families all together.
Hence, I was in no mood to blog.
But now I am back. And rather to dwell on those unhappy thoughts, I will only focus on times that I'll cherish forever. Starting now.

Ok. Forget that. Let's move forward, shall we? =)

Sebenarnya cerita ni dah long overdue. Lebih kurang sebulan dua. Dah tak berapa nak ingat exact date nya. Tapi sye akan tetap bercerita - sebab ini hari bahagia.

Si kecik kan water girl. Dan dia juga kini FISH girl. Hari-hari makan pun mau fish. Oh, fish memang dia suka. Tapi yang syoknya, chicken pun dia panggil fish juga. And meat, tetap fish dipanggilnya. Hai la anak. Puas mama ajar, tapi dia seronok kot sebut perkataan fish tu. Biarlah dia =)


Anyway, FISH girl kami selain gemar makan fish, she likes to look at fish very much. Segala kartun, berita, cerita dan buku yang ada fish, dia akan melompat-lompat gembira. Dan ada satu buku underwater world yang saya belikan dia tu dah hancur lunyai dibelek hari-hari sambil bersorak ceria.


Maka, halatuju cerita ni adalah hari di mana kami bertiga pergi Aquaria. =)


Di hari kami decide nak pergi Aquaria tu, bila diinform kepada dia, sepanjang hari dia tergelak ketawa. Ya Allah, bahagianya bila tengok anak gembira. 


And that day itself, wahlawei, sye dapati anak sye memang-memang super loving water and its creatures!!!


Ikan-ikan boleh membuatkan hidup hilang gundah gulana. Life is very simple sebenarnya =)

And I learned that from my little daughter! ❤

Smiles that can melt hearts

Sudah pandai posing untuk camera =)

Kusyuk bercerita kepada dunia underwater

 
Expression when big fish lalu atas kepala 
This, this picture shows me how fast she's growing in front of my eyes

In awe

Front row seats ladies and gentlemen

Sempat mengorat dan berlambaian dengan abang scuba diver

I love fish, but I'm smart, sharks kills la bapak - takot!

Just because, I love how pretty this jellyfish are. Spongebob, lets be best friends =P

Sekian.
Jumpa lagi di hari gembira akan datang.
Jom bawak anak-anak ke Aquaria kawan-kawan! =)

xoxo

3 comments:

norhidana said...

waaaaaaaaaaaaaa bgsnyer... she so adorable n clever...

nnti2 nk bwk gk aiyan ke sini...

Mak Wardah said...

Simulimah kecil yg sangat comel...

Nisa said...

LOL @ your second last photo. She looks terrified/scared.

Post a Comment